rafalee Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoś Napisano 26 Listopad 2012 Linux na pewno jest podstawowym systemem dla administratora sieci, sam go używam w tym celu 1 Cytuj
kujawiq Napisano 24 Grudzień 2012 Zgłoś Napisano 24 Grudzień 2012 Na pewno linux nie będzie odpowiednim systemem dla stacji roboczych w biurach. Są wprawdzie te wszystkie alternatywy w postaci Open Office ale to nic dobrego, nie zastąpi to Office'a Cytuj
Przem0l Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoś Napisano 14 Styczeń 2013 Widzę, że kolega w grudniu odkopał fajny temat (linuchy vs winzgrozy) to czemu nie miałbym też nawrzucać tutaj goryczy . Pracuję od lat na Linuxie i wysypał się 2 razy podczas gdy windows 200 razy. Jak widać jest różnica. Oczywiście, że jest różnica. Różnica w tym, że linuchy padają u mnie właśnie te 200 razy a windows jakoś nie chce paść i to od paru lat. A o system dbam tak jak o samochód (Ralliart - nie śmiać się!!), czyli druty, taśma, sznurek. Oczywiście mam na myśli windows serwerowy czyli XP 64. Stabilna bestia. A co do linuchów... od kiedy mamy kde4 to każde odpalenie systemu może być tym ostatnim. Nawet nie muszę się specjalnie wysilać i zamykać dziwnych paseczków żeby mi padł ixs i to bezpowrotnie. O microsofcie można mówić wiele złego, ale jakoś biznesowe modele się nie sypią. Ciekawe czemu. Cytuj
Marta56 Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoś Napisano 8 Czerwiec 2016 Hej nie ma znaczenia jaki system, dla każdego coś miłego na windka, że go tak nazwę jest multum wirusów, robali a linuksik ma ograniczoną rzeszę fanów jest przez to bezpieczniejszy moim zdaniem a tak poza tym to kwestia przyzwyczajenia. Ja nie mam problemu z tym na każdym którym usiądę jakoś jadę. Myślę, że trzeba do tego włożyć dużo cierpliwości. Bo każdy prędzej czy później się sypnie a to z naszej lub zewnętrznej winy. Na windka jest więcej programów bo jest więcej użytkowników więc już i tak mają wszyscy wpojone że istnieje majtekkrosowski i nic więcej a to w firmie, a to w szkole więc kto ich miał nauczyć czegoś więcej ;-) Cytuj
Recommended Posts