Ralliart Posted October 23, 2010 Report Posted October 23, 2010 To już rok od premiery Windows 7 i udostępnieniu go oficjalnie dla kupujących. Jak w waszym odczuciu sprawuje się ten system? Czy rzeczywiście jest to godny następca XP? A może tylko ulepszona Vista? Oto kilka faktów na jego temat: - Sprzedano 240 000 000 kopii - Jest zainstalowany na 1.2 miliarda komputerów - 93% nowych komputerów jest wyposażonych w ten os - 17% udziału w rynku komputerowym - 90% firm po jego premierze zdecydowało się na upgrade
Rogal Posted October 23, 2010 Report Posted October 23, 2010 Generalnie to nadal vista, tyle że z service packiem 3. Sprawuje sie świetnie, nie ma co...ja generalnie zastanawiam się jak 7ka wypadłaby na tle longhorna. Czy w ogóle ten system by wyszedł?
Ralliart Posted October 23, 2010 Author Report Posted October 23, 2010 Pracowałem długo zarówno na Viście, jak i na 7 i ten drugi zdecydowanie mi się bardziej podoba. Systemowo są podobne, ale 7 ma więcej bajerów i funkcjonalności które decydują o jej nieznacznej przewadze. W pracy też mam teraz kompa z Windowsem 7 i czuję się prawie jak w domu
Przem0l Posted October 27, 2010 Report Posted October 27, 2010 Tak Ralliart - ty się czujesz jak w domu a my musieliśmy płakać za każdym razem jak trzeba było coś tam zrobić . Pamiętam minę Piotra jak miał tam siąść z zadkiem i coś zrobić... "dlaczego ja?". W sumie jak ktoś chce mieć system do offline to (chyba) 7 jest ostatnim systemem tego typu od M$. 8 ma działać dość mocno w chmurze, ale to przecież tylko dewagacje, znając życie nawet M$ nie wie do końca jak on będzie wyglądał (via Longhorn).
Recommended Posts