Skocz do zawartości

Frag movies/Game events/inne filmiki z gier :)

Recommended Posts

Napisano

Potęga CSa xD

Oj grało się w niego trochę. Ale brak możliwości przymierzania z broni oraz jej modyfikacji stanowczo zabiera mi przyjemność grania w nią...

Sam sporo czasu przymierzałem się do nakręcenia frag movie z Combat Arms - zabawnie jest mieć 25% hs'ów przy niskim K/D prawda? :D

Teraz myślę nad filmem z CoD 4 - jednak granie typu "stealth bitch" bo tak na mnie wołają nie będzie aż takie pasjonujące. Wszak bardzo łatwo gra się postacią z UAV Jammerem, death silence i tłumikami montowanymi do wszystkiego. Zastanawiam się nad wymianą bandoliera na bomb squad, bo teraz większość ludzi ginie od mojego noża :D

Btw Wenox nice fragi :D

Napisano

Sam sporo czasu przymierzałem się do nakręcenia frag movie z Combat Arms - zabawnie jest mieć 25% hs'ów przy niskim K/D prawda? :D

Ja już nawet kręciłem filmy (Frapsem) ale jak je puściłem w ruch to był tylko pokaz slajdów  :D Nie wiem czego to wina... może za mało RAMu.

Btw Wenox nice fragi :D

Thx.
Napisano

Fraps to zajebiaszcze narzędzie, jednak straszliwie zasobożerne, skoro kręci filmy mierzone w gigabajtach :D Myślę, że Przem0l/Ralliart i każdy kto ma lepszy sprzęt niż poczciwe jednojajkowce nie powinien narzekać, chociaż Fraps odlatuje dopiero na 4rech jajach :D

Napisano

Wcale nie przy 4 - Fraps zabiera jeden rdzeń, a gra drugi. Naturalnie jak gra aż się prosi o drugi rdzeń choćby jak CoD4 to wypadałoby mieć 3 rdzenie.

Oczywiście przy wyższych rozdziałkach trzeba kombinować z ... dysiorkiem. Gdy zgrywacie film gdzieś w połowie dysku lub pod koniec to macie 3/4 lub w najgorszym wypadku 2/4 wydajności dysku. Do tego dochodzi fragmentacja dysku, więc zapis MB/s nadal spada. Do tego dochodzi doczytywanie z dysku lokalizacji w grze oraz zwyczajna praca systemu operacyjnego jak i innych aplikacji - kategorycznie należy wyłączyć wszelkie ściągania plików. Więc gdy Wasz dysk ma zapis np 100 MB/s, to wrzucając film gdzieś w środku dysku macie max 75 MB/s, do tego fragmentacja i skakanie igiełką po innych partiach dysku - czyli transfer nie jest ciągły ale przerywany. I może wtedy spadać nawet do POJEDYNCZYCH MB/s.

Ja robię tak: zakładam taką partycję w RAMie aby zmieścił mi się film, najczęściej 2-3 GB starczą. FRAPS dostaje na sztywno III rdzeń, gra II i IV a I pozostaje dla systemu, na którym w tym czasie nie chodzi NIC (łącznie z antywirem itp). Dlaczego taki rozkład rdzeni? Budowa Quada wygląda tak: to nie jest 4-ro rdzeniowiec ale są to 2 Core 2 Duo połączone ze sobą na jednej płytce. Różnica jest taka, że fizycznie I rdzeń widoczny przez system przypada na I rdzeń w pierwszym Core 2 Duo. II rdzeń w.p.s. przypada na I rdzeń w drugim Core 2 Duo. III rdzeń w.p.s. to drugi rdzeń pierwszego Core 2 Duo i IV rdzeń w.p.s. to drugi rdzeń drugiego Core 2 Duo. Dlatego aplikacja korzystająca z 2 rdzeni wydajniej pracuje (minimalnie ale zawsze) gdy ma przypisane I+III lub II+IV rdzenie. Wydajniej jest przemielić wszystko w jednym procku niż skakać pomiędzy procesorami i wiecznie składać do kupy

to samo zadanie. Dlatego Phenom jako prawdziwy 4-ro rdzeniowiec z zintegrowanym kontrolerem pamięci jest w takich zadaniach wydajniejszy. No ale w końcu "kogo to obchodzi" - grunt, że oba rozwiązania działają.

Potem młócę to w Alloc AVI MPEG Converter i (jako, że film jest w RAMie) mam szybko spakowany filmik.

Fraps nie jest zły i w sumie dobrze, że nie konwertuje filmów - dzięki temu mamy wyższą jakość i możemy pobawić się w profesjonalnych aplikacjach do składu filmu zamiast zdawać się na jakieś "magic box", którego finalny wynik pozostawi wiele do życzenia. Co polecam do obróbki? Adobe After Effects CS4 .

Minusem Frapsu jest niska jakość zgrywanego dźwięku, ale video jest rewelacyjne. Tyle, że czasami potrafi walić po 200 MB/s, przy czym nawet 2 pojemne (więc szybkie) dyski w RAID0 dostają zadyszki.

Napisano

Chciałem nakręcić i wrzucić mój frag movie z Team Fortress 2, ale coś mi dziś ping skoczył i często gra się haczyła i mój komputer jest za słaby do nagrywania filmików z gry :D. FPS'y spadają drastycznie nawet poniżej 20 :D.

• 3 weeks later...
Napisano

Czy mi się wydaje czy recoil w G36 poprawili? Co do samego frag movie, to graty, że chciało Ci się kręcić tyle akcji z "główkami" w roli głównej, ale suma sumarum niektóre akcje wyglądały na silnie ustawiane, jak chociażby akcja na BScie na GH.

Ogólnie to oglądając ten filmik to śmieję się z siebie jak sobie przypomnę ile godzin na to marnowałem, licząc na to, że kiedyś trafię miliona w hazard packu. No a tak jestem szczęśliwym graczem CoD 4. Niestety w lidze ESL do której na dniach chcę się zapisać będę miał pod górkę, bo zasady nie są przychylne moim perkom...

Napisano

Czy mi się wydaje czy recoil w G36 poprawili? Co do samego frag movie, to graty, że chciało Ci się kręcić tyle akcji z "główkami" w roli głównej, ale suma sumarum niektóre akcje wyglądały na silnie ustawiane, jak chociażby akcja na BScie na GH.

Recoil w gietce się według mnie nie zmienił  :D  Akcje do filmiku były kręcone przez 3 - 4 dni, NIC nie było ustawione, są to mecze S&D na publicu... Dzięki  :D
  • 4 weeks later...
Napisano

Kurdę, nie mam zwyczaju nagrywać wszystkiego ale chyba zacznę... przedwczoraj nabiem L96A 26:1, grając w 16, z czego musiałem raz umrzeć by mieć znowu full ammo. Cold Seed - All Permitted, 140 frags. Fotę wrzucę gdy Ralliart zdradzi mi hasełko na ehost.pl... . Byłem 3 razy votowany ale nigdy im się nie udało, bo ekipa dobrze mnie broniła. Czy mnie wyzywali? Wcale, bo po co :D.

Napisano

A ja mojego gameplayu nie pokażę, bo poznacie moją taktykę.... :D Oczywiście żartuję. W wolnej chwili spróbuję coś zgrać :D

Btw Przem0l - CoD niet? Piątek mam wolny cały dzień...może coś we dwóch pogramy?

• 4 weeks later...
Napisano

Eee ta, przez większość... ooo większość czasu ten gościu LAMIŁ. Tylko przyśpieszał okrutnie nudne momenty i pokazywał fuksy. Ta gra przypomina mi Micz tylko jedno - Quake 3 Arenę CPMA. Bronie i styl zerżnięte ale oprawione "inną" grafiką (tzn przesyt kolorów...).

Wszystko jest ok, ale dosłownie kilkanaście sekund akcji na 6 minut trucia... coś słabo się chłopak wykazał :D.

Czy tylko mi znika kursor na polu do pisania? Nie mówię podczas "pisania" ale przy "kliknięciu" myszą.

Napisano

To są różni goście :D, taka akcja medykiem np. może tylko wyglądać łatwo, le jego broń nie jest za silna, tak jest celowo, bo kiedyś medyk miał silna broń i wielu graczy używało go do walki. Wierz mi to nie jest takie proste, goście mieli po nawet 6 fragów z rzędu. TF2 to trochę inny FPS.

• 2 weeks later...
Napisano

Stevy - 9 Lives

Stary filmik, pokazujący jak to dobrze wykorzystane glitche pozwalają zyskać sławę. Do tego garść umiejętności i ma się wszystko w świecie gamingu.

Enjoy :)

Tek 9 robi fajne filmiki, mają swoje studio nawet, gdzie remiksują kawałki, edytują obraz i takie tam. Konkurują z nimi Button Bashers, o czym świadczy ich filmik jako odpowiedź na wideo ze Steavy'm.

To przykład na to, że gaming w Polsce leży - a miałem okazję jeden współtworzyć :)

Napisano

Z samym gamingiem nie jest źle, to fakt, ale ja mówię o gamingu jako organizacji - w Polsce zainteresowanie eSportem jest niskie, bo większość "dorosłych" uważa to za bezsensowne siedzenie przed komputerem, psucie wzroku i niszczenie kręgosłupa. Dlatego też niechętnie pojawiają się sponsorzy.

Co do dobrych graczy - w CoD 4 scena została zdominowana przez Niemców. W ESL 1vs1 snipers only pierwszy jest Niemiec, w 5na5 też.

Napisano

Pierwszy jest Niemiec i to jest ta dominacja? To trochę brzmi wiesz jak... :). Dominacja kojarzy mi się z tym, że w TOP 2000 graczy większość to Niemcy...

A mi brakuje fajnego softu do robienia filmików na Youtube. Zabawki Adobe są dość trudne w obsłudze a nie tylko chodzi o montaż - wypadałoby też zmieścić się w jakimś bitrate.