Kasjo Napisano 17 Listopad 2009 Zgłoś Share Napisano 17 Listopad 2009 Cały proces to zaledwie ok. 30 minut roboty. Składniki: 1 szt. gotowego ciasta francuskiego 2 szt. jabłek bez różnicy jakie trochę masła do wysmarowania blachy trochę cukru pudru do posypania pierożków. Przygotowanie 1.Ciasto francuskie kroimy miej więcej na równe kwadraty. 2. Jabłka obieramy ze skórek i usuwamy nasionka, następnie kroimy w małą kosteczkę. 3. Parę kostek jabłek układamy na kwadracie ciasta francuskiego. 4. Sklejamy ze sobą rogi. 5. Kładziemy na wysmarowanej blaszce. 6. Wkładamy do piekarnika o temperaturze 170 stopni i pieczemy jakieś 10-15 minut. 7. Wyciągamy i na cieplutkie pierożki prószymy cukier puder. I o to cała filozofia. Szybkie proste i bardzo smaczne. Najlepiej smakują jak są jeszcze ciepłe.Życzę smacznego. Panowie zróbcie swoim dziewczynom ten kąsek na pewno traficie do ich serc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
Przem0l Napisano 17 Listopad 2009 Zgłoś Share Napisano 17 Listopad 2009 Smaczne ciacha, nie powiem. Szczególnie jak się nic nie robi i czeka aż samo się zrobi, poda i pozmywa . Tak poza tym będę musiał spróbować z powidłami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
Kasjo Napisano 18 Listopad 2009 Autor Zgłoś Share Napisano 18 Listopad 2009 Jedliśmy już z dżemikiem. Nie pamiętasz bo wszystko wyciekło i sie przypaliło na blaszce więc nie polecam wykonywania pierożków z dżemem czy z powidłami choć można bo aż takie tragiczne nie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
G0SlA Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoś Share Napisano 18 Listopad 2009 Z powidłami napewno wyjdzie, bo nie wyjadą z ciasta jak dżem Powideł zazwyczaj się używa do takich wynalazków przeca.... Aniula! albo do różnego typu tart, przekładańców, rogalików... ale co tam będę wymieniać, przecież wszyscy to wiedzą! Prawda? A te pierożki nie wyglądają jak pierożki... czemu je tak nazwali? ale nieważne jak wyglądają, ważne jak smakują A cynamon, był? Bo nie pamiętam, mam dzisiaj kłopoty z koncentracją ;] A i może można by je było posmarować białkiem i posypać cukrem i wtedy piec? Chociaż pewnie byłoby mniej słodkie... tak jak faworki, czy chruściki jak je niektórzy nazywają, też się sypie po usmażeniu cukrem pudrem i są pyszne, i słodziutkie i w ogóle... mhhh a może zrobię faworki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
Kasjo Napisano 18 Listopad 2009 Autor Zgłoś Share Napisano 18 Listopad 2009 Zależy o jakich powidłach mówisz, bo swojskie które nie są zaciągnięte żelatyną tylko robione według starej metody to znaczy smażone to mogą wycieknąć . Kupując powidła w pudełku one rzeczywiście są gęste i szanse na wycieknięcie są małe:) Ja nazwałam je pierożkami:) bo kojarzą mi się z robieniem pierogów . Jasne, że możesz posmarować białkiem ale radzę żółtkiem i wtedy posypać cukrem, ale ja wole zdecydowanie cukier puder bo nie chrzęści mi potem między zębami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
G0SlA Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoś Share Napisano 18 Listopad 2009 Powidła w pudełku? Yyymm i moje domowe tez były raczej gęste ;] ale nieważne tak czy inaczej pyszności ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
Recommended Posts