Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Napisano

Na pewno bnędzie potrzebna reinstalacja. A ja mam takie pytanie jeśli chodzi o Windowsa, ale nie Vistę. Ostatnio na rynku pojawił się nowy WIn 8 ale jak do tej pory słyszałam o nim same negatywne opinie, czy ktoś z Was korzysta z tego systemu operacyjhnego? Jedną z atkich opini jest to, że nie możan nic poebierać i nic się na nim nie instaluje i potwierdziło to kilka osób nie tylko jedna.

• 2 weeks later...
Napisano

Dokładam się do "życzeń" przedmówcy - Vista jest fajna ale na komputerze sąsiadów ;). Co do Win8 to nie jest źle. Brak menu start to problem wyssany z palca, ponieważ jest masa programików, które przywracają ten wynalazek i wtedy ósemka niewiele różni się od siódemki (a działa nieco szybciej). Co prawda 8 jest nowa i sporo softu (nawet tego profesjonalnego) albo nie działa tak jak powinna albo nie działa wcale. Dlatego siedzę sobie na XP64 (Win7 z doskoku).

Co do Linuxa - nie popadajmy w skrajność :). Jako maszynka wirtualna to czemu nie, ale tak na "żywca" to mi szkoda dysku i danych. Za długo siedzę w IT żeby nie wierzyć w Prawo Murphiego, bo zbyt wiele razy przekonałem się o tym, że gdy dane lub system stają się dla nas ważne to wtedy pojawiają się kłopoty :) .

Jak linuxowe środowisko przestanie wypuszczać co pół roku od nowa soft, który gryzie się z poprzednim, ma coraz więcej dziur, zwykłe zamknięcie jakiegoś paseczka w ixach może wysypać system tak, że już nie wstanie i wreszcie Red Hat przestanie płakać jak to nieopłacalne jest sprowadzanie linuxów na desktopy to może wtedy pomyślę nad instalacją ich na żywca. Bo bez przesady, skoro RH nie wierzy w linuchy to czemu ja mam to robić? Szkoda czasu i nerwów.