waaldii Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Jako ostatni hołd dla naszego klanu- Happy Drunkers: mocno spóźniony styl. Wiem, że oryginałowi do pięt nie dorasta, ale liczy się to, że przy nagrywaniu bawiliśmy się przednio. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przem0l Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Dobrze się bawiliśmy? To była rzeźnia . Ile to razy stawaliśmy i robiliśmy tą samą scenę... no ale Sebal "musiał" dopiąć wszystko na ostatni guzik . Tak na dobrą sprawę to nie wiedzieliśmy, że wyjdzie to tak fajnie. W sumie to warto kręcić takie filmiki - ubaw podczas nagrywania jest nieprzeciętny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogal Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Tylko te cięcia i brak jakiegoś logicznego połączenia scen... Link to comment Share on other sites More sharing options...
waaldii Posted November 2, 2010 Author Report Share Posted November 2, 2010 Sceny są łączone jak najbardziel logicznie;p zabrakło paru ujęc. Moze dlatego. A o jakie ciecie chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogal Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Może niepotrzebnie użyłem "logicznie", ale chodzi o to, że jak ktoś biegnie i na jednym ujęciu już przebiegł do punktu B, to kolejne, łączone ujęcie powinno pokazywać od punktu B co było dalej, a nie w połowie drogi jeszcze jest. Czyli jak przebiegł na schody, to ty pokazujesz drugie ujęcie jak biegnie gdzieś od połowy mapy. W przypadku CA nie masz konsoli i nie możesz niektórymi komendami powyłączać paru rzeczy. Dlatego powinieneś ich bardziej wymęczyć przy montażu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waaldii Posted November 2, 2010 Author Report Share Posted November 2, 2010 I tak wszyscy mieli mnie dosyć;p jakbyś robił coś po raz 10 i do tego za 10 by Ci wyszło, ale operator kamery(czyli ja) by coś spieprzył - miałbyś dośc. Zresztą , to było montowane na szybko. Juz pracujemy nad nowym projektem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogal Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Jak ja kręcę, to kręcę siebie. Jeżeli kręcę akcję, robię coś takiego jak robisz Ty to są dwa rozwiązania: 1. Nakręcasz sceny, które potem łączysz. To pracochłonne dla aktorów, bo muszą nagrywać sekwencje, w zależności od ujęcia. Musisz tylko wyczuć punkt spójny, czyli taki, który będzie mógł łączyć przeskoki w wyborze punktu z którego obserwujesz. 2. Zatrudniasz dwie inne osoby - wtedy masz trzy ujęcia albo sekwencję trzech scen - więc jeżeli cały filmik to sześć jakiś scen to wystarczy że połączysz to 2 razy po trzy i już. Jest łatwiej, a efekt o wiele lepszy. edit: Oczywiście nie krytykuję, żeby się wymądrzać - takie komentarze mają pomóc, a nie smucić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przem0l Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Sebal, Waaldii ... ehh nie ważne . Jak będziesz coś nagrywał to daj znać, może zwiększymy skalę projektu? Swego czasu chciałem zrobić domino day na snow valley... kurdę chyba zrobię to jutro . Link to comment Share on other sites More sharing options...
waaldii Posted November 2, 2010 Author Report Share Posted November 2, 2010 Przemo to znaczy?;p A nagrywamy przecież spot, zachęcający do dołączenia do klanu. Mam nawet 3 fajne akcje z CW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przem0l Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Aaa tooo, a można jakoś się dołączyć do filmu? Co powiesz też o akcjach z "poza cw"? Wiesz, czasami zdarzają się kozackie akcje.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
waaldii Posted November 2, 2010 Author Report Share Posted November 2, 2010 Abys mi podesłał materiały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przem0l Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Coś się znajdzie to się podeśle . Link to comment Share on other sites More sharing options...
MustinPL Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Ja tam zbieram wszystko .. jakies kile fajne wyjda , to nagram cos na cw na Ft Zbieramy materialy ogolnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ralliart Posted July 9 Report Share Posted July 9 To kiedy ten film Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts