Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Trafiłem na ciekawą serię filmików porównujących Xboxa 360 z PS3, jest to w sumie ponad godzinny film. Wg tego co mówi autor tego porównania, developerzy mówią, że już niem osiągnęli limit mocy procesora PowerPC zainstalowanego w Xboxach, więc z tego wynika, że PS3 jest bardziej przyszłościowy.

Rogal może dodaj to do swojego pierwszego posta. Jak ktoś wejdzie do tego tematu to od razu trafi na ten filmik.

Napisano

A admin przypomina nie oftopić :)

W temacie: Możliwości konkretnej konfiguracji są zawsze w pewien sposób ograniczone i najłatwiej powiedzieć, że potrzeba więcej mocy. Moim zdaniem jakby się postarali (albo przynajmniej chcieli) to by nie marudzili.

• 3 months later...
Napisano

Jak zobaczyłem ten filmik to już na 100% wybrałbym PS3, na ten czas Kinect to zabawka tylko dla casuali, a PS Move przyda się też hardcorowym graczom, choćby osobą lubiącym grać w strategie. Co prawda ma on rok, ale robi na mnie duże wrażenie pod względem precyzji i odwzorowania ruchu kontrolera.

Największe wrażenie na mnie zrobiło rysowanie, jest naprawdę precyzyjne. Miałem okazję bawić się Wii na pc jako myszkę i pisało się gorzej niż myszką. A tu jak widać jest dobrze, choć ten gość na pewno trenował przed pokazem. No i pokaz w strategiach, tego brakowało konsolom.

Napisano

Mój kumpel z klasy ma xboxa. Mówi, że gdyby mógł cofnąć się w czasie wybrałby ps3. Wszystko przez multi, żeby grać w xbox life trzeba się trochę pomęczyć. Nie mówiąc już o dodatkowych opłatach. Nie każdego stać żeby kupić gierkę w za ok 200 zł i wykupic do tego jeszcze multi. A jeśli się nie mylę, usługa multi na xboxa, w Polsce jest niedostępna.

Pozatym Ps3 ma nowy, według mnie udany i ciekawy kontroler. Wyobrażacie sobie multi w świecie rycerzy?

Napisano

Multi w średniowieczu już jest, gra nazywa się Mount&Blade:WarBand. Na pewno świetnie by się w to grało na PS Move, ale ta gra jest tylko na PC.

Polski xbox live ma być jeszcze w tym roku. Sam abonament jest za całą usługę, do wszystkich gier, ale i tak to chamstwo, że trzeba płacić. Choć usługa Microsoftu przewyższa jakościowo Play Station Network, zobaczymy jak będzie z PSN+, co najważniejsze PSN nadal będzie darmowy do gry online.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Pojawiły się pierwsze filmiki nie pochodzące od Sony prezentujące PS Move. Mnie najbardziej interesowało zastosowanie PS Move w strategiach. Pierwszą strategia mającą pełne wsparcie dla PS Move jest Ruse, które w Polsce będzie miało premierę 10 września.

http://www.youtube.com/watch?v=cC5RTUogAUc

Jak widać całkiem nieźle się to prezentuje, a zapewne jak się już przyzwyczai do tego kontrolera, to szybkość będzie porównywalna z myszką. Jedynym problemem dla mnie jest brak klawiatury, czyli szybkiego dostępu do menu budowy, ale wciąż jest to ogromny krok na przód dla konsol, wreszcie ich posiadacze będą mogli grać w strategie w stosunkowo dobrych warunkach. Pewnie jeszcze lepsze efekty dałoby zastosowanie systemu komend głosowych znany z EndWar, gry która również była wydana przez UbiSoft. Wtedy klawiatura mogłaby być niepotrzebna, choć palce i tak są szybsze.

Mam nadzieję, że PS Move zostanie złamane :) i będzie można pobawić się nim na PC. W zasadzie pytanie brzmi nie czy, a kiedy :P.

Napisano

Całkiem fajna zabawka, myslę że znalazła by uznanie wśród pctowców. Wyobrażacie sobie granie na tym w thiefa? Albo Dark messiaha? Oczywiście pewnie tego typu kontroler będzie potrzebował odpowiednich gier.... tak myślę

Napisano

Na PC nic oficjalnego nie będzie raczej, ale na pewno będzie się dało grać w różne FPSy, z Wiimotem się jako tako dało, a PS Move jest dokładniejsze.

Gość
Ten temat jest zamknięty i nie można dodawać odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...