Przem0l Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 W tym poście http://www.gurupc.pl/index.php?/topic/2014-i7-3770-4x-41-ghz-32-gb-ram-ramdrive/ marudziłem, że XP już nie daje rady bo faktycznie jakby lekko zacinał. Było to przy 32 GB RAMu z ustawionym 25 GB RAM Drive. Wczoraj zapuściłem "w robocie" na jednym wirtualizatorze ikspeka z 110 GB RAM (bo maszynka była nieco obciążona) ale było mi mało. Dziś odpaliłem ten system na innej nodzie (w tym samym klastrze failsafe) i dałem mu 150 GB. Co prawda XP 64 Pro widzi "tylko" 128 GB RAMu, ale dało się wycisnąć nieco więcej. Oto obrazek 134 GB to całkiem niezły wynik jak na staruszka. Szkoda, że RAM Drive mogłem ustawić jedynie na 110 GB (107 na NTFS). W każdym bądź razie te sto giga całkiem wystarczy na zabawy wymagające IOPSów. Czemu XP? Sentyment. A jak się mają wasze ikspeki? . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ralliart Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Ja XP ostatnio oglądam tylko w pracy i jak dostaję kompa do zrobienia Ale XP mode na 7 to podstawa działania w wielu wypadkach. 32 rdzenie, 150GB ram i XP - Bill i jego 64KB byliby dumni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przem0l Posted June 6, 2013 Author Report Share Posted June 6, 2013 Coś mnie korci żeby postawić na kilku wirtualizatorach parę takich ramdrive, zestawić je jako LUNy na biednym xpeku... i wtedy złączyć je jako stripe. Choć może 2012 DC nada się do tego lepiej... . Te zabawki szybko mi się nie znudzą . Tak się zastanawiam, czym zapchać stripping ośmiu LC 8 Gbit/s pomiędzy tymi wirtualizatorami... Może masz jakiś pomysł . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ralliart Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Wszystko co mi przychodzi na myśl nie da rady tego zrobić. Chyba, że tempora ;-) Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts