czaru5 Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Witam Mam problem od wczoraj z aktywacją systemu Windows XP. Ostatnio ram mi się rozwalił i wyjąłem zepsuty. Teraz mam komunikat przy każdym włączeniu kompa że na skutek dużych zmian w komputerze muszę aktywować Windowsa klikam w okienko żeby aktywować i nic ;/ pojawia się puste okienko. Jeżeli do jutra nie aktywuje to chyba stracę Windowsa pomocy Nie wiem co robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogal Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Windows oryginalny? Zapewne zmieniałeś RAM w komputerze z marketu (takim, gdzie była dokonana preinstalacja systemu). Nie jestem pewien czy nie powinieneś się kontaktować z helpdeskiem Microsoftu w tej sprawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaru5 Posted October 16, 2011 Author Report Share Posted October 16, 2011 Windows oryginalny Ram nie zmieniałem tylko komputer nie działał więc przyszedł informatyk i okazało się że to przez zepsuty RAM wyjął i tyle.I teraz jest ta informacja że trzeba aktywować ale nie mam jak bo jest puste okno ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogal Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Powiedz mi jeszcze gdzie był kupiony komputer (bo to na pewno zestaw z preinstalowanym systemem). Był u nas podobny temat: puste okno aktywacji windows xp. Jeżeli okaże się, że po sprawdzeniu jest aktywowany to trzeba szukać winy w jakimś syfie, który może infekować twój komputer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaru5 Posted October 16, 2011 Author Report Share Posted October 16, 2011 Komputer kupiony w sklepie informatycznym na zamówienie.Do tego zakupiony Windows XP Home Edition OEM Software SP3.Oryginalny jest mam na kompie nalepkę z keyem i wszystkim.Mam wszystkie potrzebne informacje tylko że nie mogę wpisać ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ralliart Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 A przy instalacji nie prosił o klucz? Masz oryginalny nośnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
imic89 Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Troche po fakcie ale co tam... W takim przypadku należy zadzwonić na infolinię MS i po sprawie. Co do komunikatu... od początku. Instalujemy system wpisujemy klucz. Albo zaznaczamy opcję aby od razu aktywować system albo uruchamiamy i w prawymk dolnym rogu pojawia się komunikat o konieczności aktywacji systemu w przeciągu x dni. Klikając na komunikat mamy do wyboru REJESTRACJE i AKTYWACJE lub samą AKTYWACJE. Jeżeli wybierzemy AKTYWUJ SYSTEM WINDOWS sprawdzi czy klucz jest ok i możemy wypić browar bo cięzkiej instalacji i aktywacji systemu. Jeżeli wybierzemy REJESTRACJE i AKTYWACJE będziemy musieli podać pare danych gdzie dodatkowo MS zapisze sobie konfigurację Twojego sprzętu. I tutaj jest już gorzej bo jak się okaże, że wymienimy cokolwiek w PC to WINDOWS będzie wył jak pani wolnych obyczajów podczas udawanego orgazmu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts