Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jak wiecie od jakiegoś czasu PKO reklamuje się intensywnie kładąc nacisk na 0zł za masę usług. Niby pięknie, ale jest mały haczyk - dziś wszedłem na stronę ich oferty z reklamy jaka pojawiła się na forum. Po pobieżnej lekturze ogarnęła mnie ogólna wesołość. A oto dlaczego:

TAK WIELE ZA TAK NIEWIELE

0 zł za wypłaty gotówki ze wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie

0 zł miesięcznie za kartę debetową do konta

0 zł za krajowe przelewy przez Internet, telefon lub w oddziale, także do innych banków

0 zł za zlecenia stałe oraz polecenia zapłaty

0 zł za usługi bankowości elektronicznej (iPKO)

I to wszystko płacąc zaledwie 15 zł miesięcznie za prowadzenie rachunku.

Ilość zer godna pochwały, ale to 15zł miesięcznie za prowadzenie konta prowadzi do WTF? Mój bank w zeszły miesiącu dopisał mi do rachunku 4zł na czysto, pomimo dwóch opłat. A ta oferta to istny killer... Już wiem skąd będzie kasa na pensję dla Majewskiego ;)

Napisano

PKO to cholerne oszustwo. Najgorzej wychodzą na tym studenci, którzy zakładają konta studenckie i bulą ogromną kasę za prowadzenie. Szukam alternatywy, ale konto muszę utrzymywać bo będę brał kredyt studencki - u niech w banku.

Coraz cenniejsze są mniej popularne banki, które oferują mniej, ale dokładnie to co mówią - jak oprocentowane i prowadzenie rachunku za darmo, to jest tak jak napisane.

Napisano

Lepiej się nie przyznawaj, że klikałeś w reklamy na forum, bo to niezgodne z regulaminem reklam google, chyba że reklama nie była z google.

A co do samego marketingu, niestety takie chwyty stosuja nie tylko banki, zawsze trzeba dokładnie czytać oferty.

Napisano

W który miejscu coś pominąłem? Kto gdzieś klikał?

No i wracając do PKO - opcja może i jest, ale czy ja mam wrażenie, że oni nie obsługują transakcji popołudniowych? Bo kurczę kiedyś po 16 zawisły mi pieniądze podczas "Płacę z Allegro" i nie wiem kogo winić - kulawą usługę Allegro czy iPKO.

Weźmy jeszcze pod uwagę jedno - najeżdżamy na PKO, a to chyba jeden z pierwszych banków, które w kraju postawiły sieć bankomatów.Wydaje mi się, że taka bogata historia upoważnia ich do pewnych "chwytów" ;)

Napisano

Ale tak jest zawsze! I to jest w granicach dopuszczalnych zasad, bo jest to napisane drobnym druczkiem, którego prawie co nie widać, zwłaszcza na dużej rozdzielczości ;)

PKO jest przegiętym bankiem i są od niego lepsi, ale...czy Ci lepsi też są fair? ;) Chyba tylko SKOKi są pewne obecnie :)

Gość
Ten temat jest zamknięty i nie można dodawać odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...