Grzegorz Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 Co oznacza następujący komunikat przy wyłączaniu komputera i jak się go pozbyć ”Explorer.exe- Błąd aplikacji-Instrukcja w 0x64E8F4BB odwołała się do pamięci pod adresem 0x00000000. Pamięć nie może być read. Kliknij przycisk OK, aby przerwać działanie aplikacji.” Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ralliart Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Z tego co widziałem to błąd globalny - może się pojawiać, ale nie musi. Może w następnej wersji to zmienią. Miałem tak w kompilacji 10041 - wywalał mi błąd przy zamykaniu systemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted June 15, 2015 Author Report Share Posted June 15, 2015 Już od jakiegoś czasu zaraz po aktualizacji Windows 10 Pro Insider Preview Build 10122 do 10130 wywala mi błąd na laptopie, wcześniej tego nie było. Na stacjonarnym aktualizacja do Build 10130 przebiegła kilka dni później bo tam mam ustawione aktualizacje na „Slow” i też błąd się pojawił więc też teraz doszedłem że to powszechny błąd i czekam na rozwiązanie. Ogólnie nie jest taki uciążliwy, po prostu komputer się nie wyłącza od razu przy próbie zamknięcia systemu tylko próbuje się połączyć z DDE Server Window, więc najpierw trzeba kliknąć OK przy nieudanej próbie połączenia i system się zamyka. Ciekawe jak szybko będzie nowy Build w którym rozwiążą sprawę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted June 27, 2015 Author Report Share Posted June 27, 2015 Kurcze błąd już jest tak długo że znów myślę czy wszystko OK, bo zastanawia mnie fakt że Microsoft tak długo nic nie robi z błędem. Uspokaja mnie tylko fakt że przy tym samym systemie czyli Windows 10 Pro. Build 10130 ten sam problem jest i na laptopie i komputerze stacjonarnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ralliart Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 W tym tygodniu może wyjść update do nowszej wersji - może z poprawką do tego błędu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted June 30, 2015 Author Report Share Posted June 30, 2015 OK ! Dzięki będę cierpliwie czekał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted July 5, 2015 Author Report Share Posted July 5, 2015 Faktycznie z najnowszym Build-em 10162 błąd usunęli, także komunikatu już nie ma ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellmaniak Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Się rzuciliście na Win10 to macie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted August 11, 2015 Author Report Share Posted August 11, 2015 Błąd już dawno zniknął, oficjalne i końcowe wydanie Windows 10 działa teraz bez zarzutu a menu jest intuicyjne i prostsze niż w poprzednich wydaniach XP, Vista, 7, 8, 8.1, przechodziłem przez nie wszystkie więc wiem co mówię !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts