dziajl Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Witam, za niedługo kończy mi się umowa z Netią na internet + telefon. Mieszkam w domu i internet leci po kablu dsl (tym samym co telefon). Linie podobno należą do TP. Na telefonie domowym mi nie zależy, chciałbym tylko mieć sam internet, a z telefonu zrezygnować. Tutaj moje pytanie czy wykupując sam internet od Netii i rezygnując z telefonu będę ponosić jakieś opłaty względem TP za utrzymanie linii czy coś w tym rodzaju? Drugie pytanie jakiego dostawcę internetu polecacie -- chodzi mi o szybkość 6MB lub więcej i zmiennym IP. Dodam że UPC nie ma zasięgu u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ralliart Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Generalnie nie da rady zrezygnować z telefonu -najniższy wymiar "kary" to 32 zł za plan socjalny. Możesz pokusić się jednak o połączenie usług. U mnie wygląda to tak: net z t-mobile na łączu TP + telefon w T-mobile = 10zł rabatu. Wychodzi cena internetu + 25 zł za telefon, ale w przeciwieństwie do TP mam 60 minut gratis na stacjonarne i do T-mobile. Sprawdź oferty łączone (telefon + internet) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziajl Posted July 17, 2012 Author Report Share Posted July 17, 2012 Netia proponuje mi 3 miesiące za 2 zł, a potem przez 21 miesięcy telefon darmowe wieczory i internet 6MB za 98zł + rozmowy telefoniczne -- chyba nic innego tańszego nie znajdę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ralliart Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Odwiedź stronę t-mobile.pl tam są lepsze oferty. Tutaj masz regulamin usługi: http://www.t-mobile.pl/r/repo1/documents/t_sa/D0001174001_DSL_Akwizycja_12_i_24.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts