Grzegorz Posted December 24, 2014 Report Posted December 24, 2014 Mam pytanie odnośnie laptopa: Acer Extensa 5220- Intel Celeron 530-1.73GHz/, 533 MHz FSB, 1 MB L2 cache, o ile się nie mylę gniazdo procesora to chyba: PBGA479 lub PPGA478 nie orientuje się dokładnie. Nie wiem czy pod każde z tych gniazd są inne procesory, nie są kompatybilne ? Grafika to Mobile Intel Graphic Media Accelerator X3100-64 MB, pamięć 512 MB DDR2, dysk twardy 120 GB HDD-(chyba SATA), nagrywarka DVD-Super Multi DL, karta WiFi 802.11 b/g WLAN. Chciałbym wymienić procesor na chociaż jakiś 2 rdzeniowy, przypuszczam że lepszego się nie da, chipset 965, więc nie wiem czy może być coś z serii: Intel Core 2 Duo, Pentium Dual Core lub chociaż Intel Pentium M. Bardzo bym prosił o pomoc i kilka kompatybilnych przykładów, we własnym zakresie tak mniej więcej szukając wyczytałem że laptop z chipsetem 965 powinien obsłużyć T5800, T7300, T7500, T7700, nie mylę się bo opinie są sprzeczne? Myślę też o dołożeniu pamięci DDR2, też wyczytałem w instrukcji że laptop obsługuje do 2 GB chociaż są tacy którzy twierdzą że niby obsłuży i 4 GB ale na razie wierzę instrukcji, jakiej pamięci powinienem szukać DDR2 533MHz, 667MHz czy może 800MHz, banki pamięci są dwa więc 2 razy 1 GB ? Bardzo proszę o pomoc w sprawie konfiguracji laptopa, szczególnie ludzi którzy mieli z nim kontakt i orientują się w temacie. Quote
Recommended Posts