Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nadmieniam iż na tej złej i niedobrej Viście nie było takich problemów. Ping utrzymywał się w granicy 50 - 60. 

A jak jest teraz? Na tych samych ustawieniach graficznych, ale nowym sterowniku pod 7kę (zassany z oficjalnej strony ASUSa) pojawia się ping o wysokości 80. Stale.

Jakieś sugestie co może być nie tak? Firewall nie blokuje połączenia, antywirus też nic nie miesza. 

Serwer ulokowany w Niemczech. Gram stale na jednym więc wiem co i jak (jestem tam adminem). 

Router był restartowany z poziomu przeglądarki. Może warto zrobić mu fizyczny restart? 

Jeszcze jedno - nie mam lagów. Tak jakby ten wyższy niż dotychczas ping był tylko bugiem gry. 

A może to problem związany z internetem? Ostatnio zauważam pewne anomalie. Robiąc speedtest otrzymuję dziwaczne wyniki....download jest zwykle podwyższony względem tego co jest napisane w umowie przy spadku uploadu do absolutnego minimum. Wczoraj natomiast było już całkowicie pojechane:

Dołączona grafika

Wtf?

Posted

Ja bym się nie przejmował. Pamiętam jak dawno temu grając po sieci wysoki ping miało się gdy osiągał wartość 500ms. Te 80ms to nie jest tragedia i nie doszukiwałbym się tutaj celowych działań ze strony ISP.

A co do pobierania możliwe, że zainstalowali serwer cache i teraz speed test wycina takie numery ze względu na niego. Poza tym korzystasz z Opery, a oni też mają własne serwery kompresujące dane przez który puszczają czasami ruch do przeglądarki.

Posted

Coś mnie zaniepokoiło. Okazuje się, że nie jestem sam:

http://windows7forum.pl/fix-na-wysoki-ping-w-windows-7-t-1071.html

Nie jest to Panowie przypadłość serwera. Zrobiłem z tą komendą tak jak potrzeba, po sprawdzeniu wyświetla prawidłowe wartości. W sumie mówią, żeby wyłączyć protokół IPv6. Tak samo jak i zmienić niektóre klucze w rejestrze. Dzisiaj będę dalej próbował. 

Jakieś propozycje?

Jak się nie uda to jutro zadzwonię do supportu MS. Mam oryginalny system i oryginalną grę. Mam prawo wymagać.

Posted

Jeśli masz system w wersji OEM to support prawdopodobnie ciebie oleje, bo zgodnie z licencją OEM wsparcie techniczne powinna zapewniać osoba która instalowała system.

Posted

To już nie OEM tylko MSDN:AA :) Kurczę no...nie wiem co robić. W sumie teraz mam sesję z BF:P4F przez cały tydzień a tam ciężko o małe lagi bo to beta, serwery są zapchane do oporu i w ogóle.

Zobaczę, może będę robił kopie, zapiski tego co zmieniam i namierzę problem. Jak macie jakieś sugestie to walcie śmiało.

Chłopaki szaleństw ciąg dalszy...

Okazało się, że nie mam na dysku plików instalacyjnych z EA Store. Musiałem pobrać blisko 4 GB danych -_-

Jakież było moje zaskoczenie gdy....

prędkość zatrzymała się w okolicach 2 MB/s

Czy ktoś mi to wytłumaczy? :o

• 3 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

No i tak...

Zacznijmy od tego, że w CoD 4 przestałem grać już w lutym, bo pojawiło się masa nowych zadań i nie tylko. Musiałem ogarnąć kilka spraw osobistych, a skill jak się kurzył tak się kurzył. Potem zmieniłem grę i było całkiem przyjemnie - na pewno lepiej niż na CoD 4. Ping utrzymywał się na poziomie 49 - 60 (League of Legends).

Z racji tego iż do gry zachęcił mnie kolega - zdecydowałem się na instalację, odpalenie naszego ulubionego serwera zlokalizowanego w Niemczech i...dupa. Bywały momenty, że ping łapał 100 z hakiem. Od stycznia zmieniło się połączenie internetowe - teraz jest to kabel. W teorii ping powinien być niższy, zaś w praktyce jest tragicznie, bo czasami czuć te opóźnienia.

Co robić? Gdzie szukać winnych? Czy może taki wysoki ping pochodzi ze strony serwera?

• 13 years later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...