cubus88

windows 7 - brak dzwieku z glosnikow

20 postów w tym temacie

Witam, problem jest nastepujacy - glosniki nie dzialaja wcale

-zainstalowalem windowsa 7,

-zainstalowalem najnowsze sterowniki realtek,

-glosniki sa wykrywane przez niego ale nie odtwarza dzwieku,

-jak podlacze sluchawki pod przedni panel to dziala tylko jedna strona,

-2 dni temu glosniki i sluchawki na windows xp dzialaly wiec sa sprawne,

-glosniki podlaczone do pradu (lampka sie pali),

-glosniki podkrecone na max,

-stery sciagam przez jakis polecony program DRIVER MAX (probowalem jeszcze sam instalowac jakies 100 sterownikow pod xp/viste/7 ze strony producenta, oczywiscie wszystkie po kolei wyrzucalem),

-w menedzerze urzadzen wszystko bangla,

-zielona wtyczka od glosnikow jest w zielonym wejsciu.

Plyta glowna - asus p5k ze zintegrowana muzyczna karta

windows 7 na 32

ponizej screen z menedzera

nie wiem co jeszcze moze byc potrzebne

post-323-0-85389300-1291474759_thumb.jpg

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Mówisz tylko 1 strona...

Musisz sprawdzić czy balansu nie masz ustawionego tylko na lewy lub prawy głośnik.

Albo u mnie jest przycisk "3d", gdy go sie wyłączy też gra tylko 1 głośnik:>

Btw.

Nie lepiej zainwestować w słuchawki?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

wszystko jest spoko ustawione na srodku. nie mam zadnego przycisku jak 3d, glosniki mam 2.1 i dopoki nie denerwuje domownikow to uzywam.

sluchawki mam jakies tam creativy dla graczy ale bardziej komfortowo dla mnie jest na glosnikach. poza tym i tak na jednej stronie to ch.. a nie przyjemnosc ze sluchania czegokolwiek. chyba zle sformulowalem temat bo prawdziwy problem jest taki ze NIE MAM DZWIEKU - WCALE... oprocz tej jednej strony w sluchawkach podlaczonych do przedniego panelu. glosniki nawet nie pierdna...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Bez watpienie źle dobrane sterowniki. Poszukaj jakiejs płyty, co do kompa dołączona była, tam powinny być stery. Jeżeli nie znajdziesz, to coś poszukam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Sprawdź czy masz we wszystkich programach właściwie ustawioną głośność we wszystkich programach do odtwarzania dźwięku. Co do samej kart spróbuj na innych wyjściach audio.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

musialem uruchomic jako administrator - niezgodnosc. poza tym nie dzialaja. jesli na dniach nic sie nie poprawi to bedzie znak ze dosc zabawy z win7 i czas powrocic do xp. za duzo naczytalem sie na forach o problemach win7 - realtek...

Edytowane przez cubus88

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Hmmmmm... raczej tak. Tylko nie zapomnij zrobić reseta. Możesz spróbować odinstalować to revouinstallerem, albo ccleanerem. Chociaż nie wiem czy one maja takie opcje

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Odinstaluj sterowniki. A potem zainstaluj za pomocą menadżera urządzeń. Pozwól, żeby windows wyszukał potrzebnych plikow

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Został tylko test wejścia komputera, ewentualnie głośnikow. Np za pomocą mp3. Albo reinstall, lub "naprawa" systemu za pomocą płyty

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Gość
Ten temat jest zamknięty i nie można dodawać odpowiedzi.