Matti Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 Witam. Po ostatniej aktualizacji jądra nagle zniknął dźwięk ( prawdopodobnie wraz z "głośniczkiem" z panelu, nie zwróciłem dokładnie uwagi kiedy to nastąpiło). Postępowałem wg: http://forum.ubuntu.pl/showthread.php?t=69761, pobawiłem się suwakami z pulseaudio i alsamixer ale ciągle nic. Po " gnome-volume-control-applet" okazało się, że nie mam jego zainstalowanego. Teraz wywala coś takiego: marcin@marcin-desktop:~$ gnome-volume-control-applet /usr/share/themes/Human/gtk-2.0/gtkrc:85: Murrine configuration option "gradients" is no longer supported and will be ignored. ** (gnome-volume-control-applet:2577) WARNING ** Applet is already running, exitingWcześniej próbowałem instalacji tego kontroleru dźwięku z panelu po przez Synaptic ale na krótko się pojawił i po 1,2(?) restarcie/włączeniu zniknął. Na windzie i OpenSUSE 11.2 dźwięk OK. Patrzyłem także inne rozwiązania (nieco różniące się) z ALSA, ale ciągle nie ma. '( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts