halipot Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 Hej, tak jak w temacie, mam wysoki cholesterol, ratunku! Po zrobieniu badań okazało się, że mam 278 jednostek, a norma to 200! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aporan Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 Spokojnie, nie jest jeszcze aż tak źle, ale dobrze też nie… czy jesz dużo tłustych potraw? Dużo imprezujesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
batoniak Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 Ja obecnie stosuje dietę niskocholesterolową, minimalnie spadł mi cholesterol, ale to dopiero po jakiś 2 tygodniach pojawiły się efekty Link to comment Share on other sites More sharing options...
cartok Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 Odnośnie diety można skorzystać z porad dietetyczki. To tak dużo nie kosztuje, sama korzystałam to wiem o czym pisze… Link to comment Share on other sites More sharing options...
doreka Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Pytasz co można zrobić aby obniżyć cholesterol? Moja odpowiedź brzmi: oczywiście dieta gdzie unikasz tłuszczy zwierzęcych, zastępujesz je roślinnymi, unikasz serów żółtych, jajek, podrobów, ograniczasz mięso czerwone, jesz warzywa i owoce.... Ważna jest też wzmożona aktywność fizyczna: ćwiczenia obniżają zły cholesterol! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitka40 Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 facet zmień diete Link to comment Share on other sites More sharing options...
biznesik Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 Koniecznie musisz przestać jeść produktu pochodzenia zwierzęcego. Mleko pić tylko 2 % a zamiast śmietany jogurt. Na pewno jeść dużo więcej ryb i przyjmować tran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mozajka Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 Musisz zmienić dietę i zacząć jeść ryby. Dodatkowo faktycznie można łykać tran. Ale dieta powinna być taka która nie zawiera tłuszczu pochodzenia zwierzęcego. ____________ http://blogopzp.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunrise94 Posted October 3, 2017 Report Share Posted October 3, 2017 Trzeba z tym iść do lekarza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karols Posted October 19, 2017 Report Share Posted October 19, 2017 (edited) Kilka moch porad: uprawiaj dużo sportu zdrowiej się odżywiaj ( zrezygnuj z produktów smazonych, tłustych oraz ostrych ponieawż mogą znacznie podwyższyć poziom cholesterolu). Zadbasz dzięki temu nie tylko o swój poziom cholesterolu, ale również o wątrobę... Jeśli to nie pomoże to trzeba będzie wprowadzić leki Edited November 29, 2017 by Ralliart Spam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert37 Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 (edited) Tak jak wyżej więcej sportu. Dieta i treningi nie tylko mogą pomóc zwalczyć chorobę, ale także wypracować lepszą sylwetkę. Możesz poczytać na różnych forach o ciekawych suplementach. Edited November 29, 2017 by Ralliart Spam Link to comment Share on other sites More sharing options...
grazynaaa Posted January 2, 2018 Report Share Posted January 2, 2018 Zrób badania i idź do dietetyka on ci ustali dobrą diete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts