Jump to content
Sign in to follow this  
szymkot

Protokół ipv6 ma złe ustawienie

Recommended Posts

Witam.

Mam następujący problem. Mam dwa laptopy, jeden i drugi ma Win7. Nie mam w domu routera, a chce żeby internet był w obu komputerach. Na początku gdy łączyłem komputery za pomocą wi-fi i udostępniałem internet, było wszystko ok. Po kilku dniach przestało mi to działać. Jak klikam diagnozuj połączenie wyskakuje mi że mam niepoprawne ustawienie protokołu ipv6. Jak to poprawnie ustawić ?? Jeśli napisałem nie w tym dziale co trzeba, przepraszam. Z góry dzięki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wklej co wypluje konsola po poleceniu ipconfig /all z obu komputerów. Możesz też opisać w jaki sposób udostępniłeś ten internet? Tzn. jak rozumiem jeden laptop jest wpięty przez kabel RJ45 bezpośrednio do internetu i rozsyła sygnał kartą wifi a drugi odbiera z tego pierwszego? (Oczywiście żeby na laptopie który łączy się przez wifi to laptop nr 1 jest cały czas uruchomiony?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...