Rogal Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Witajcie! Generalnie chcę sobie dostosować Slaxa tak aby chodził na nim internet bezprzewodowy, może otwierał jakieś dokumenty i takie tam. Typowe zastosowanie biurowe. Ktoś składał kiedyś system na podstawie tych modułów? Szukam lekkiego środowiska bo sprzęt na którym będzie pracował nie należy do najświeższych. No i ostatnio defaultowa konfiguracja nie pozwoliła mi na uzyskanie połączenia - "Radio Disabled" - nie da się odznaczyć opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigKoma Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Unikasz Linux, i tu nagle aż na Slaxa się rzuciłeś, no pocisk. Ale sądzę że na tym forum nie wiele się dowiesz. Wejdź na forum Slaxa. Ja również sam składam sobie zawsze własne distro w zależności od tego gdzie będę instalował, ale korzystam z wspaniałych narzędzi Novella , dokładnie SuseStudio.com. I tam tam jest to trywialne banalne i jeszcze och/ach Oraz najważniejsze, że wszystko na bazie openSUSE Powodzenia z Slaxem - zdecydowanie się przyda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogal Posted January 14, 2011 Author Report Share Posted January 14, 2011 Proponujesz jakąś inną dystrybucję? Mam do dyspozycji laptopa bez dysku: Fujitsu Siemens 1450g (Procek 1,7, RAMu 512 MB ale mogę rozszerzyć do 1 GB jak coś. Konieczna instalacja na pendrivie i z niego też odpalanie. Tylko i wyłącznie net, do tego jakieś dokumenty tekstowe i odrobina prezentacji. Doradzisz coś? Jakie sterowniki będę musiał zainstalować aby to wszystko ładnie zaczęło chodzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigKoma Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Doradzisz coś?? Już pisałem w tym miejscu http://www.gurupc.pl/index.php?/topic/774-dobor-dystrybucji/page__view__findpost__p__6746 Do takiego rozwiązania nadaje się wyśmienicie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts