Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wymuszanie wpisanie kodu. Dziwne Procesy


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Trix33

Trix33

    Piszący

  • Members
  • PipPip
  • 35 postów

Napisano 11 czerwiec 2011 - 21:18

Witam, tak to znów ja z porcją kolejnych problemów:)

Od rana miałem już problemy z moim komputerem, otóż zaczęły pojawiać się jakieś dziwne wymuszanie wpisania kodu captcha, co najdziwniejsze wszystko to za pośrednictwem Windowsa XP, mam na myśli, że obraz szarzał, tak jak przy wyłączaniu komputera i wyskakiwała tabela z kodem, oraz napis: Time before Shutdown, czy jakoś tak. Więc pomyślałem OK, przepisywałem kod parę razy, wieczorem włączyłem avasta (przedtem miałem go wyłączonego ponieważ musiałem coś włączyć, a avast mi to uniemożliwiał) Po chwili wyskoczyło MULTUM błędów, a dokładniej komunikatów o zablokowanej stronie (od avasta) było ich ponad 100, więc tutaj się zmartwiłem, otworzyłem menadżer zadań i zobaczyłem tam dziwne procesy, najlepiej jak dam logi z OTL. (Logi dodaje na wklej.org, ponieważ nie mogłem dodać ich do załącznika)

Log:
http://wklej.org/hash/bb5b86fd0c0/
Extras:
http://wklej.org/hash/b66fb3abab5/

Dodam, że zaraz po tym zrobiłem skan Spybotem, wykrył parę rzeczy usunąłem. Teraz czekam na wasze zdanie, czy jest coś czym powinienem się martwić. Czy to tylko moja wyobraźnia.

#2 ralliart

ralliart

    Administrator

  • Administrators
  • 2968 postów

Napisano 12 czerwiec 2011 - 11:12

Generalnie na 100% coś w systemie jest i to nie ulega w ogóle dyskusji. Zainstaluj antywirusa Kaspersky - skanuje system po restarcie zanim wstanie większość usług i powinien dać sobie radę z tym badziewiem.
Core i7 920, 12GB RAM Kingston 1600Mhz, Radeon 5870, Gigabyte GA-X58-OC, Asus Xonar DX, Scythe Ninja2, Chieftech 750W, Aerocool Extreme Engine 3T

#3 Trix33

Trix33

    Piszący

  • Members
  • PipPip
  • 35 postów

Napisano 12 czerwiec 2011 - 13:59

Zainstalowałem Kasperskiego, uruchomiłem komputer ponownie, nic nie dało procesy nadal są, nie da się ich zabić. Procesor cały czas w użyciu ponad 80%...

#4 ralliart

ralliart

    Administrator

  • Administrators
  • 2968 postów

Napisano 13 czerwiec 2011 - 08:29

Czy;i dwa wyjścia: podłączenie dysku pod inny komputer i pełne skanowanie lub format, bo ratowanie systemu w takim stanie może być niewykonalne.
Core i7 920, 12GB RAM Kingston 1600Mhz, Radeon 5870, Gigabyte GA-X58-OC, Asus Xonar DX, Scythe Ninja2, Chieftech 750W, Aerocool Extreme Engine 3T




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych